Monday, April 26, 2010

Cuti hujung minggu (24-25 April 2010)

Assalammualaikum n hi uols..

How's your last weekend...(poyo..mat salleh la sgt)...weekend aku memang kena enjoy sendirian or relak with frens or family ..tp bagi aku selalunyer weekend adalah hari utk family...rest n relak wit family..fikir masa depan..full with activity..I love my family so much!




(Ku bersama teman2 ku)

or



(Weekend wit Family)

Tetapi sejak 2 mejak setelah terjebak dgn GYM nih..aku cuba habiskan masa aku di GYM la selalunyer.. So after lunch, aku lepak kat FF, The Curve. Walaupun ku keseorangan tetapi ramai orang gak la datang..semua sebab yg sama..BERSENAM.., so x rasa lonely..alhamdullilah aku bakar 200 kalori ...Aku X dapat join kelas BodyJam sebab dah lambat 20 minutes, dok tgk je dari luar..Lagi satu hari tu ada la mamat cina nih dok tgk aku work out..so handsome..hahaha..cuci mata uols...hehehehe..



Kiranya stlh 2 jam di GYM..aku pk la apa utk dinner kan..aku teringin nak makan ayam penyetz tetapi disebabkan baru je kuar dr gym hasrat ku terus bertukar ke subway..hahaha...cover la weh..sebab aku bawa beg gym ku sekali....yelah lepas bersenam ada ke patut nak makan ayam penyetz..hehehehe..

FROM


TO



malamnyer dok tunggu kawan aku pick up nak lepak kat NZ jumpa kawan2 di sana..tetapi sebab lama sangat aku tunggu dia..(sengal oh sengal). terus aku jadi mengantuk n terasa badan aku sangat lemah..maybe sebab workout or zat makanan x cukup..yelah makan sandwidch je kot siangnya...tetapi nasib baik 100 plus be my HERO on that night..hehehe..terus bertenaga lepas tu..yeaaah..:)..tp malam tu x lepak lama..kejap je kot..



Zzz.......zz...

Ops..jangan terkejut.. bukan aku tertidur ek..hehehe..tetapi nak habaq mai yg cite pasal Hari sabtu sampai sini je ek...

skrg pasal hari ahad lak..Konon nak g Swimming dgn Anak2 buah ku yg comel tp x jadi lak sebab daddynyer x kasi..x pe la next time ok sayang2 ku....So aku pun lepak with my sengal...sapa sengal ku..biarlah rahsia..nanti glamer lak dia..hahahaha...Apa yg aku pada hari ahad ek...ok mari kita list satu2

1. Ayam Penyetz
- Disebabkan semlm x dpt makan ayam penyetz..so hari nih aku lepas dendam...bruch aku adalah ayam penyetz di Waroeng Penyetz, The Curve. Bagi aku di sini lah ayam penyetz yg sedap di Msia..G la nanti ok..kat Tingkat Satu dkt dengan subway, redbox berhadapan Kopitiam atas Kenny Rogers...Cukup info uolss...

2. Jalan2 di Ikano
- So x tau nak buat apa lepas makan..kami jalan2 la di ikano..konon nak usha2 je barang .tp si sengal ni lak ajak masuk satu kedai tu..apa lagi..hah mula la aktiviti yg disukai wanita iaitu SHOOPING...aku apa lagi sempat sambar kasut n skaf ..nih semua sebab dia..dia lak x leh blah..siap beli suar jeans..lepas tu kami gelak2 sebab gaji x dpt lagi tp leh shooping...hahahahaha.. kalau dah perempuan kan mmg suka shooping...

tetapi sebelum shooping, kami masuk pet world kat Ikano tu..wow..puppynyer sangat comel ler..i like so much..aku pun sempat la beli makanan utk baby ku Simba..



3. Minum di Vivo, The Curve
- Disebabkan lama sangat berjalan, dahaga lak..Vivo Restaurant nih salah satu my fav place to hangout cuba la..1st Floor, The Curve Berhadapan Kenny Rogers..Atas dari TGIF..rasanya la..jangan risau ek Vivo nih halal tau uols...



4. Karok & America IDOL Event @ Cineleisure
- Korang tau x karok jambam?..hehehe..bukan berkarok di jambam ok uols... sapa kaki karoke sure tau kan..kami ni nak bazir masa sebab baru kul 6 ptg kan..so apa lagi melalak la..walaupun suara mmg flat terus..hahaha..tp yg paling best ada AI Event dan kuar je dari karok ada Bunkface kat bawah dok perform..yg best tu guitarist dia dtg kat tempat aku berdiri...hahaha..aku ingat mamat gila mana bawa gitar kan..nasib baik x kena laser dgn mak uols...hehehehe..

5. Dinner @ Ikea
- Disebabkan hari masih muda dan kami decide nak makan HOTDOG di ikea...walaupun kami berdua tp prog kami berjalan lancar ok uols...korang kalau datang Ikea mesti kena order karipap dan hotdog dia..sure korang suka sebab SEDAP sangat..aku suka gila lebih2 hotdog dia...nak tau kenapa..jom ke ikea!!..kami lepak situ sambil cuti2 WIFI dari MCD di seberang jalan...hehehehe..



6. Window Shopping @ Curve
- Last sekali hah ini suka window shooping..dan berkali2 kami berjanji..usha je..jangan beli...akhirnya kami berjaya control diri kami..tetapi yg best cpt2 blah dari kedai tu supaya x ter"beli"..hahahaha..

7. Supper@Makbur TTDI
- Lepas pick up adik si sengal kami lepak makan capati lak ...hahaha..yelah mmg betul2 kami habiskan masa kami full with activity uols...Ttp aku geram ada org tu mungkir janji..kata nak turun..blah la...tetapi i was fun with "SENGAL" ku..hahahaha..

Hah tu la aktiviti aku utk weekend lepas...tp weekend akan dtg lagi banyak aktiviti agaknya..sure la..sebab gaji akan dapat hujung minggu ini kan...Ok la uols..penat menaip la..mak nak rest jap..nanti sambung lik..muaah....:)

1 comment:

Darkbatman said...

wahhh.. mcm diary jer..ikano 2 biase aie g beli yg kik kok.. sedap gile.hee