Thursday, July 31, 2008

31 July 2008

Wah seronoknyer malam tadi, aku menonton showcase Samsons. Memang la penat sebab balik keje, terus balik umah tukar baju, make up. Lepas tu terus gerak ke Mont Kiara. Call Samsons tak dapat sebab diorang penat dan tidur. So sms cakap tunggu diorang kat sana kan..

Lepak makan di Secret Recipe, lepas tu nampak krew diorang. So lepak sekali makan. Borak2..dok tunggu si Helmi & partner pun sampai..dok borak2..tiba2 Bams call..

B: Sur, di atas!..Its me Bams!!..Can you see me here..up! (aku pk la apa dia buat kat atas atap)
S: Mana kamu?
B: Liat atas dong..
S: Oh kamu..

Rupanyer si mamat tu melambai2 ke arah kami di bawah.So kami cakap kami tunggu di dalam aje. Masuk je. aduhai kena register..dah la bayar tiket RM 50 without drinks...cekik darah beb. Geram aku dibuatnyer.

Tapi demi Samsons..aku sanggup la....hehehe...Masuk dalam, terus lepak depan pintu utama backstage. We re luck la dapat meja situ. Dok intai diorang, wah masih melepak minum. Aku pun happy nampak diorang. Masa estraged perform (opening act), aku nampak krew dia, aku pesan cakap aku di luar. Terus dia bawa aku masuk..terima kasih mas..kamu baik sekali dong!

Selepas tu, aku pun melepak..dok borak n ambek gambar..hehehe..ada gak usha aku kenapa ke backstage tapi what to do Samsons is my friends..hehehe..Well..semlm kenangan terindah sekali..Lebih2 with si I..muhahahahahahaha..

Seronok tengok diorang perform..gempak seh...Macam mana pun hari ni jumpa.. lagi..yihaahahahahaha...Jangan lupa datang tgk diorang perform di Bar republic, Sunway Piramid at 9 pm...C u there..rugi sapa tak g..hehehe..leh kita berjumpa di sana..





[Puteri, Helmi, Kawan helmi, Aku]











[Aku bersama Mas Crew Samsons..tq banget mas]









[Aku bersama Bams]








[Aldri, Puteri, aku]






[Puteri,Aku, Bams]











[Konde!!!]







[Erik, Aku, Andi, Irfan]










[Aku, Andi, Irfan]








[Puteri, Aku, irfan]







[Aku ama irfan]
21 July 2008

Hari ini aku off day tetapi dah janji dengan Datuk Siti..hahaha..dia ni officemate aku tapi ada gaya seorang Datuk..

jangan marah ek..


Mula-mula, kena teman dia g Airport Subang, kononnyer nak beli tiket Firefly tetapi mahal kalau walk-in. Sebelum tu aku rasa airport tu akan dicantikkan sebab ada renovation. So far kita tunggu dan lihat je la apa yang akan berkembang okeh.





Selepas tidak berjaya beli, langsung kami pergi ke low yat beli case untuk hardisk aku dan usha laptop. Kat sini jumpa Molly aka Amoi bersama buah hati tersayang dia beli laptop. Lepas tu, plan nak terus g Laman 2008 di Taman Tasik Perdana. Setelah dipikirkan dan hujan pun reda, so aku bersama Siti terus g Laman 2008 tu.



Ini la pertama kali aku pergi ke Laman Landskap. Kami sampai agak lewat petang tetapi yang seronok banyak landskap yang menarik perhatian kan sampaikan kitaorg tak sedar dah lama. Jauh gak perjalanan kami untuk melihat semua landskap tu. Memang penat tapi berbaloi ler sangat2..




































Wah...banyak kan gambar..penat dah aku nak letak..nanti aku upload kat www.djsuria.fotopages.com ek.

Balik je dari sini..agak2 dalam kul 9 mlm la, kitaorg kuar dari Taman Tasik Perdana tu. Terus g jumpa Molly di Shah Alam. Makan di kedai tomyam di sana..aku lupa la nama kedai tu. Tapi tomyam dia boleh tahan la. Berpeluh dan merah muka masing2 kan..

hehehehe..

Menu kami adalah seperti di bawah:













Dan ini hasilnyer..












Ini menunjukkan kami sangat laparrr...hahahhahaha..

Tuesday, July 29, 2008


Heloo..


Yes,,akhirnyer office akut ak block blogspot lagi..yihaa..seronoknyer..leh update kan bila aku sangat sanggap..

TQVM!!! i LIKE...


Sunday, July 20, 2008

KAWAN BAIK KU..

Aku ada seorang kawan baik yang paling aku sayang
Sebelum ini, aku mmg suka dia
tetapi setelah diperbincangkan
kami boleh jadi kawan baik je..
sudah 3 tahun aku bersahabat dengan dia
mmg aku sayang sangat kat dia
aku mmg care pasal dia

kenapa?
sebab dia seorang yg memahami aku
walaupun aku ini sengal & poyo
dia tak kisah..
no hal nyer..
dia leh terima -ve n +ve pasal aku
dia salah sorang yg mengetahui kisah pahit & manisku...
itu la erti persahabatan..
dia juga tempat aku mengadu tika aku susah
tempat aku bercerita waktu aku happy

aku pernah jatuh cinta dengan dia
tapi aku rasa aku masih cintakan dia
hahahahaha..
tapi aku hormati dia cakap "kami hanya kawan baik" je
cuma jodoh di antara kami entah la
sebab minggu lepas dia cakap dia nak kahwin
mak dia dah carikan calon
aku mmg sedih
tapi aku pk +ve
mungkin ini yang terbaik utk dia
so aku kena la angkat kaki..tapi dia tak nak..dia still nak aku jadi kawan baik dia
tetapi aku rasa layak ke aku
boleh ke bakal wife dia terima aku ni kawan baik dia

yelah, dia la tempat aku bermanja..tumpang kasih sayang
dengan dia selamba aku panggil sayang la darling la
begitu gak dia..

sebenarnyer dah 2 kali dia bertunang.
dulu dia dah tunang tapi putus sebab dia bz keje
kawan aku ni mmg sepanjang masa bz je..
aku pun jarang dapat khabar dari dia
kdg2 sms or call tak berjawab
tapi aku fhm dah dia..

skrg kami berehat dulu
kami dah bincang
aku pun skrg leh terima
kalau mmg jodoh kami
insyallah tak kemana kan
entah la sejak bulan lepas aku dah rasa layanan dia bukan mcm kawan baik
tapi aku dok layan
mmg ini semua silap aku kot

entah la..apa aku tahu..
aku akan doakan kebahagiaan dia dunia & akhirat
biarkan kami berkawan baik selamanyer...
tetapi selamanyer aku akan sayang padanyer...
aku sudah leh terima keputusan dia..
so dia nak kahwin..
aku pun kena kahwin..uwawawa..sapa la bakal suami aku tu kan..:P

doakan aku berjumpa dengan jodoh ku secepat mungkin
hanya doa dari kalian yg ku harapkan..
insyallah..

aku,
4.20 a.m



20th July 2008

hari ini aku cuti so lepak umah je pagi2..aku dok cuba on9 kan guna laptop mak aku ini
tapi tk habis2 ERROR 691 lepas tu 678

puas la aku buat "dialer" GERAAAM...tapi aku sabar la..dengan cust. leh sabar
ni kan dialer aku sendiri kan. 
isk..sedap giler lagu Nubhan ni
jadi juara Carta Era lagi utk minggu ini..


Congratulation!!!

terselit lak iklan..yelah sambil aku tulis ini,aku dok dgr Carta Era (ulangan)...
dah lama tak dengar era sebenarnyer sebab aku dgr Mp3 je..tp nasib baik aku dgr era, ada Ari Lasso ler..hari tu ada showcase di Planet tapi aku tak dapat g sebab ada family matter..bukan rezeki aku kan..

ok sambung balik...

hari ini aku janji dgn officemate aku nak tgk wayangcite apa lagi kalau bukan Lelaki Kelawar tatau keala cite BatMan - The Dark Knightdisebabkan aku je cuti, so aku kena g awal nak beli tiket hope ada la...

tgh syok aku settlekan bab dialer aku nitiba2 "Long" call
suruh buka pintu..aku jenguk dulu..oh dia kat bawah bawa askar2 nyer..
cukup semua

  • Sheera
  • Aqil
  • Areesa
  • Marsya
  • Musyrif

tak lupa akak ipar aku pun ada..kesian Musyrif demam..aku dukung dia pun terasa panas dari kepala dia.kesian..dok menangis je
dukung baru diam...tapi kejap je diorang dtg sebab budak2 dok bising nak jalan..disebabkan diorang, aku pun cuci bekas turtle dan ikan mak aku..
hehehehehe..

rindu kat mak aku...

terus diorang balik,aku tgk tgk tv n makan..lepas tu naik balik,tgk laptop..masih error sama. geram2..lantak la, terus aku tutup, simpandan mandi..dan bersiap nak g One Utama
aku dok sms kawan2 akutapi semua bzagaknyer nak siapkan keje cepat2 kan

sampai je Ou..mak aih..parking tak dekso aku terpaksa parking kat bawah One World Hotel..jauh sial..tapi tak pe la bawah hotel je kanlepas tu aku g TGV...fullamak..ada kedai makan ala2 seoul di jumpai di OU..leh try...harga pun dalam Rm 38.88 for dinner....kalau lunch rm 20++. aku ni bab makan serahkan pada aku..

Di TGV, teringat zaman aku dulu keje sini..mmm..banyak kenangan...
lepas tu aku tgk kawan2 aku yg masih stay keje situ tak dek. so kena la beratur nak beli tiket yg kelakar aku sorang2 depan aku couple cina belakang lak couple dari Sabah
so aku buat2 tak nampak


[dalam hati jeles sebenarnyer]


so aku layan kepala sorang2..nasib baik la ada tiket kul 7.30 mlm..semua ikut plan
lepas beli tiket, aku dok sms diorang..so kerana masih awal..aku lepak starbucks sambil on9...aku pun ada usha kedai makan kat Jusco tu. alamak eh..rindu dulu selalu beli kat sini..kenangan yang ku rasa indah..

lepas aku jumpa dengan semua org. kitaorg dinner kat dave's deli..
mmg best giler la..akhirnya aku dapat makan gak roast chicken dia setelah sekian lama
sebelum ini dok teman kawan je..hari ni aku dapat..best2..

aku nak cakap ni pasal kawan aku ni..ada orang salah dengar bila aku cakap lokasi aku..siap salah jalan..hahahahahaha..sorry ek kawan2...aku gelak dah la salah parking...kuwang2...jahat kan aku..mentang2 la OU tu aku nyer..

sebelum tgk wayang, ramai2 g surau, tunaikan kewajipan sebagai Muslim
tapi yg kelakar, kawan aku sorang tu dok jalan cepat lepas kuar dari surau
sebab takut nak miss cite. padahal aku cakap sempat la iklan dalam 10 minit..

sampai je di pangung seperti aku cakap..cit tak start lagi
hahahahaha.


terus aku gelakkan dia
aku ni mmg kaki gelakkan org
tapi kawan2 aku pun suka gelakkan aku..
:P

tapi cite dia aku rasa Bagus tapi aku. paling benci dengan Joker. mmg aku paling benci dia..sebab dia asyik2 nak bunuh je...tak habis2 guna pisau
tarak ada kelas la...
tapi itu maknanyer lakonan dia menjadi sebab aku benci watak dia
tappi still aku tak berapa minat nak tgk lagi cite ini...
sebab terlalu ganas kot
but a good movie actually..
so jangan sapa ajak aku tgk lagi ek..mak tak suka nyah..

habis wayang, semua cepat2 nak balik
sebab sorang tu nak kejar LRT
nasib baik sempat

aku pun malas nak lepak lain...so aku balik ler...
layan tv..sepupu aku pun tak balik lagi
lepas tu aku sanggap dan skrg aku depan laptop ni..

yihaa...
lagu Sempurna- Andra& The Backbone on air..syok giler
teringat karaoke with my bro masa outing lepas..

ok la nanti aku sambung cite la
adios..

210708
3.23 a.m




Assalammualaikum semua..

i'm Back..wah seronoknyer dapat kembali memblog. Nih disebabkan pinjam computer "bonda" tercayang. Sementara dia menunaikan kewajipan menunaikan umrah, so minta dengan adik tinggalkan laptop ini.

Alhamdullilah, aku sihat..makin tembam cuma last week ada masalah dengan "kawan baik" aku yang paling aku sayang..Tapi insyallah semuanyer akan OK..

Aku tengok skrg kawan2 aku di blog sibuk bab2 resipi kan.
Memandangkan aku malas nak masak, so tak dek la resipi..
nanti la bila aku rajin kan...
hari ini aku tak leh tidur sebab terlalu excited dapat on9..
tu pun setelah aku sanggap dok frenster, myspace dan blog kekawan2..

hari ini baru permulaan utk hari baru 21st Julai 2008..kepada sapa sambut birthday hari ini..

HAPPY BIRTHDAY!!!

apa yang menark hari ini..

rasanyer nak kemas umah aku
sebab esok aku cuti
meriah ke..entah la
lepas tu nak g shah alam kot (tu pun kalau duit dah kuar), nak beli baju sebab bulan 8 ni banyak giler
wedding..gila la..penuh jadual weekend aku
dengan "My Heart" aku, Samsons nak turun Msia
Aduhai..agak bz la bulan 8 ni kan..
So sapa2 nak ajak aku ke mana-mana, sila la beritau awal2 ek..
aku agak bz la..

maybe petang ni nanti aku nak g Taman Tasik Perdana kot
tgk Landskap Taman
Tapi tujuan aku nak amek gambar banyak2
siot meriah kan.

Jom.ramai2 la sapa free kan hari ini...
mentang2 la aku cuti hari ini
wah..kelas gitu cuti senin...
mmg fav off day aku gak selain sabtu n ahad..

ok cukup sudah..nanti aku sambung balik ek..