Thursday, November 18, 2010

hari malas sedunia

Friday or Jumaat




Sure semua rasakan sangat malas kan today...yelah hari nih cam hari rehat di opis..begitu juga dgn aku..

So weekend nih pe plan semua?

Maybe lepak umah or ada plan...

Jom semua lepak Taman Tasik TTwangsa nih utk World Walking by Netsle this coming sunday...sila lihat di bawah kalau nak tau lebih lanjut mengenai apa ek...



You also can refer link as below for more information:
http://www.nestle.com.my/Wellness+Centre/HowAmI/Events/world_walking_day.htm

So akhir kata..Happy Weekend All...

Friday, October 22, 2010

May - Sept 2010

May 2010

Halooo...
lama x update..
malas sbnrnyer..tak pe la aku buat summary dari May sampai October ok..

Yes..bulan ini bulan paling happy sebab contract keje aku dah sambung...sudah 5 tahun aku stay kat sini..gila seh...lepas tu aku official jadi QA (Quality Assurance Speacilist). Alhamdullilah

Waktu ini juga aku temui cinta ku..mr. Aswadie...lalalalala..


tu je la pasal bulan 5 nyer cite..

June 2010

Bulan ini..x ada menarik sangat cuma ada weeding kawan aku aka kembar masa aku di ACG department ..mek Siti Syaida..sorry x dapat dtg..jauh ke benor..hahahaha..

dan juga Ah Lex n Sue..teman lepak ku.. Congrats guys..

Tapi pasal keje nih la bulan pertama kena kerja shift..x suka tp redha je la..nak buat cam ner dah keje kan..kita ni keje dgn org bukan company sendiri..so follow je la..

yg best 060610 nih..aku celebrate birthday anak buah dgn abg long di Bagan Lalang...syiok habis...

then..WORLD CUP start bulan nih..aku sokong Brazil, Argentina..yaaaah..tp bengang la x masuk final..sedih2.. tp syok la layan bola dgn kawan2 di mamak..yeaah...

apa lagi ek..tah la..tu je la kot..based pada diary di E71 ku ini..hehehehe

July 2010

World masih panas lagi waktu nih..

then paling seronok gathering dgn ex ACG di Seoul OU..wow..i like...korang sure tau kan Seoul Garden nih seronok kalau kita leh masak sendiri n makan..layan...Then masa nih aku tgk Usher...pergh terbaik woo..fav singer..x sangka dia buat show kat sini..

Then ada suprise birthday for Cik pUteri kita...suka kan put..terkejut..tu pun tq belon n murni join sekaki utk suprisekan dia...tu je la dulu

August 2010

Bulan Ramandhan..so fhm2 la puasa la terawih la ..berbuka sana sini..meriah sangat..bonda pun berpuasa di KL..tp puas hati ler..masa nih la aku sentiasa minta penunjuk dgn allah swt dan banyak2 beribadah..alahamdullilah...:)..tp syg la aku x pernah berbuka puasa dgn dia..sahur pun sekali je..mmmm...tp banyak pasar ramadhan aku x g..uwawawa...

September 2010

Raya Time!!!..Alhamdullilah setelah berpuasa sebulan kan..akhirnya Hari Raya AidilFItri menjelma..kali ini aku beraya di Kuantan..yelah kesian akak ipar ku yg sarat tu hah (skrg dh meletup)..Tp sebelum balik Kuantan, kitaorg beraya di KL then balik Lipis jap..baru g ktn..yg best aku drive kete Myvi bonda ku..layan siot raya dgn kereta baru kan..Kali ini raya penuh bermakna sebab jatuh pada hari lahirku (11th September)..iaitu raya kedua..Aku dapat hadiah jam dari abg ngah n nyanyian anak2 buah ku yg comel..Lagi satu aku dapat beraya dgn bekas SKT n Smartian...wow...i like..Love u All..Miss u So much..

Setelah beraya sakan..masa nak balik lipis..abg ngah ku ajak g Cameron..aduhai..not excepted holiday tetapi seronok la semua family aku ada..best sgt2..Then lepas tu open house sana sini..sorry sangat2 kepada yg x sempat aku nak lawat..Best sangat la..makan2 jumpa kawan..

Tahniah kat Kak we Atas pertunangan mu...

Tu je la serba sedikit sejarah hidup ku 4 bulan lepas..apa2 pun..nanti aku tulis lagi ok...penat la..nak balik..esok nak balik ktn..yeaaah..

5 Things

5 names that friends call
1. Suria
2. Sue
3. Sur
4. Mak teh
5. Kak Sue

5 most important dates in your life
1. 11 September (My Birthday)
2. 1 Jan (new Year)
3. 30th April (Bonda's birthday)
4. December (Abah meninggal)
5. Off day (yeaah)

5 things you have done yesterday
1. Lunch ( my mom masak)
2. Layan BB
3. Kerja
4. G Guardian n beli roti at Cake Sense
5. Showcase Aqasha kat Tropicana

5 ways to be happy
1. dgr lagu
2. menyanyi (karaoke)
3. lepak kat tepi pantai (tgk sunset n sunrise)
4. jumpa famili terutama anak buah
5. Driving melayan perasaan

5 gifts you would like to receive..
1. Iphone
2. Apartment
3. Free Vacation to Europe or USA or UK or Bali
4. Kereta Vios or Honda Jazz
5. A hubby

5 favourite hobbies
1. Dgr lagu
2. Blackberrying
3. Chatting
4. Lepak mamak
5. Karaoke

5 places you want to go for vacation
1. Bali
2. Pulau Perhentiaan
3. Sabah
4. Krabi
5. Miami

5 favourite drinks
1. Ice Lemon Tea
2. latee
3. Teh O Ais
4. Teh 3 Layer
5. Hot chocolate

5 things you always found in your room
1. My laptop
2. Pakaian
3. Koleksi buku
4. Koleksi Perfurm
5. Katil ku..hahahah


5 favourite colours

1. Blue.
2. Pink.
3. Black
4. White
5. Purple.

5 favourite bands
1. Samsons
2. KRU
3. Sugar Ray
4. Ungu
5. Sofaz

5 favourite people
1. Dr. Mahathir
2. Arwah Abah
3. Dato Najib
4. Pak Lah
5. Stephen Kings

5 hangouts
1. NZ Curry House Wangsa Maju
2. The Curve
3. 1Utama
4. Cineleisure
5. MCD

5 person you love so much
1. Ma
2. My Siblings
3. My akak2 ipar
4. My anak2 buah
5. Family aku dan kawan rapat2 ku

5 reasons you answer this survey
1. Saje..sebab baca blog Rockstar (http://xs2rockstar.blogspot.com)
2. boring
3. malas nak kerja
4. mood nak cuti esok g kuantan
5. tgh cari mood

Tuesday, April 27, 2010

: Senam oh senam :



Mornin Uols!!!..

G mana kerja today?. Hari nih partner-partner gilaku ada yang kena keje di luar kawasan dan ada yg ambik AL. So tinggal la aku keseorangan ditemani JEJAKA PERASAN..hehehehe...:)

OK actually hari ni nak cite pasal semalam kelas gym ku di FF. Kalau dah baca entri aku sebelum ini, sure korang tau yang aku suka join 2 kelas dengan instructor yang sama iaitu Mr. Ken.. mmg SYOK habis kalau join kelas dia. Memang enjoy sesangat, kalau pergi kelas dia, x perlu work out..memang keluar peluh macam buat workout tetapi kalori tatau la terbakar berapa kan.....So kepada kaki GYM tu, apa kelas korang suka join..jom share la..

Sebenarnya tujuan aku join GYM ini disebabkan kesihatan aku, yelah dah masuk 3series, badan dah makin lemah, so kesihatan kena jaga. Aku tak nak la jatuh sakit kan. Alhamdullilah sejak join ini, aku lebih semangat dan bertenaga. YES!!..Lagi satu sebab aku nak shapekan badan aku sikit dan nak kembali bentuk badan aku macam zaman sekolah. Slim la gak!. Selain daripada itu, at least ini la hobi aku waktu lapang, asyik lepak mamak je berkembang..skrg lepak di GYM utk kecutkan apa yang kembang...

Kalau anda rasa macam saya, sila la join mana2 GYM yang terdapat di Malaysia. Biarlah kita habiskan duit sikit demi kesihatan kita. Bukan apa, ada kawan aku ini dia cakap dia tak kan masuk GYM yang mahal. Tetapi bagi aku korban sedikit duit tu daripada benda2 berfaedah lagi berbaloi kan. Gym pun mana ada mahal..ikut la budget anda kan..betul kan...:)

Baik la kawan-kawan...tu je dulu..c ya folks!!!

Monday, April 26, 2010

Cuti hujung minggu (24-25 April 2010)

Assalammualaikum n hi uols..

How's your last weekend...(poyo..mat salleh la sgt)...weekend aku memang kena enjoy sendirian or relak with frens or family ..tp bagi aku selalunyer weekend adalah hari utk family...rest n relak wit family..fikir masa depan..full with activity..I love my family so much!




(Ku bersama teman2 ku)

or



(Weekend wit Family)

Tetapi sejak 2 mejak setelah terjebak dgn GYM nih..aku cuba habiskan masa aku di GYM la selalunyer.. So after lunch, aku lepak kat FF, The Curve. Walaupun ku keseorangan tetapi ramai orang gak la datang..semua sebab yg sama..BERSENAM.., so x rasa lonely..alhamdullilah aku bakar 200 kalori ...Aku X dapat join kelas BodyJam sebab dah lambat 20 minutes, dok tgk je dari luar..Lagi satu hari tu ada la mamat cina nih dok tgk aku work out..so handsome..hahaha..cuci mata uols...hehehehe..



Kiranya stlh 2 jam di GYM..aku pk la apa utk dinner kan..aku teringin nak makan ayam penyetz tetapi disebabkan baru je kuar dr gym hasrat ku terus bertukar ke subway..hahaha...cover la weh..sebab aku bawa beg gym ku sekali....yelah lepas bersenam ada ke patut nak makan ayam penyetz..hehehehe..

FROM


TO



malamnyer dok tunggu kawan aku pick up nak lepak kat NZ jumpa kawan2 di sana..tetapi sebab lama sangat aku tunggu dia..(sengal oh sengal). terus aku jadi mengantuk n terasa badan aku sangat lemah..maybe sebab workout or zat makanan x cukup..yelah makan sandwidch je kot siangnya...tetapi nasib baik 100 plus be my HERO on that night..hehehe..terus bertenaga lepas tu..yeaaah..:)..tp malam tu x lepak lama..kejap je kot..



Zzz.......zz...

Ops..jangan terkejut.. bukan aku tertidur ek..hehehe..tetapi nak habaq mai yg cite pasal Hari sabtu sampai sini je ek...

skrg pasal hari ahad lak..Konon nak g Swimming dgn Anak2 buah ku yg comel tp x jadi lak sebab daddynyer x kasi..x pe la next time ok sayang2 ku....So aku pun lepak with my sengal...sapa sengal ku..biarlah rahsia..nanti glamer lak dia..hahahaha...Apa yg aku pada hari ahad ek...ok mari kita list satu2

1. Ayam Penyetz
- Disebabkan semlm x dpt makan ayam penyetz..so hari nih aku lepas dendam...bruch aku adalah ayam penyetz di Waroeng Penyetz, The Curve. Bagi aku di sini lah ayam penyetz yg sedap di Msia..G la nanti ok..kat Tingkat Satu dkt dengan subway, redbox berhadapan Kopitiam atas Kenny Rogers...Cukup info uolss...

2. Jalan2 di Ikano
- So x tau nak buat apa lepas makan..kami jalan2 la di ikano..konon nak usha2 je barang .tp si sengal ni lak ajak masuk satu kedai tu..apa lagi..hah mula la aktiviti yg disukai wanita iaitu SHOOPING...aku apa lagi sempat sambar kasut n skaf ..nih semua sebab dia..dia lak x leh blah..siap beli suar jeans..lepas tu kami gelak2 sebab gaji x dpt lagi tp leh shooping...hahahahaha.. kalau dah perempuan kan mmg suka shooping...

tetapi sebelum shooping, kami masuk pet world kat Ikano tu..wow..puppynyer sangat comel ler..i like so much..aku pun sempat la beli makanan utk baby ku Simba..



3. Minum di Vivo, The Curve
- Disebabkan lama sangat berjalan, dahaga lak..Vivo Restaurant nih salah satu my fav place to hangout cuba la..1st Floor, The Curve Berhadapan Kenny Rogers..Atas dari TGIF..rasanya la..jangan risau ek Vivo nih halal tau uols...



4. Karok & America IDOL Event @ Cineleisure
- Korang tau x karok jambam?..hehehe..bukan berkarok di jambam ok uols... sapa kaki karoke sure tau kan..kami ni nak bazir masa sebab baru kul 6 ptg kan..so apa lagi melalak la..walaupun suara mmg flat terus..hahaha..tp yg paling best ada AI Event dan kuar je dari karok ada Bunkface kat bawah dok perform..yg best tu guitarist dia dtg kat tempat aku berdiri...hahaha..aku ingat mamat gila mana bawa gitar kan..nasib baik x kena laser dgn mak uols...hehehehe..

5. Dinner @ Ikea
- Disebabkan hari masih muda dan kami decide nak makan HOTDOG di ikea...walaupun kami berdua tp prog kami berjalan lancar ok uols...korang kalau datang Ikea mesti kena order karipap dan hotdog dia..sure korang suka sebab SEDAP sangat..aku suka gila lebih2 hotdog dia...nak tau kenapa..jom ke ikea!!..kami lepak situ sambil cuti2 WIFI dari MCD di seberang jalan...hehehehe..



6. Window Shopping @ Curve
- Last sekali hah ini suka window shooping..dan berkali2 kami berjanji..usha je..jangan beli...akhirnya kami berjaya control diri kami..tetapi yg best cpt2 blah dari kedai tu supaya x ter"beli"..hahahaha..

7. Supper@Makbur TTDI
- Lepas pick up adik si sengal kami lepak makan capati lak ...hahaha..yelah mmg betul2 kami habiskan masa kami full with activity uols...Ttp aku geram ada org tu mungkir janji..kata nak turun..blah la...tetapi i was fun with "SENGAL" ku..hahahaha..

Hah tu la aktiviti aku utk weekend lepas...tp weekend akan dtg lagi banyak aktiviti agaknya..sure la..sebab gaji akan dapat hujung minggu ini kan...Ok la uols..penat menaip la..mak nak rest jap..nanti sambung lik..muaah....:)

Thursday, April 22, 2010

Training TMTC

23/4/2010


Mornin uols..hari nih aku ada training kat TMTC, Jalan Semarak..(tau ke apa)..hehehe..Kolej Telekom la..Multimedia College..mcm gtu la uols..:). biasa la ada system baru, kena la g training utk belajar pasal benda ni, x ada la staff tanya aku, aku BLUR2 kan uols..:)

So mcm mana hari anda hari nih?..ada baik kan...apa2 pun..i love friday sebab esok akan cuti..mlm nih akan lepak..:)



Nak lepak mana lagi kalau bukan mamak kan...Tempat fav aku seperti di Nz or area umah aku TTDI..kalau tidak kan kat Uptown lama..kadang2 je tukar tempat kalau dah bosan tempat sama kan uols...tetapi malam ini maybe nak lepak NZ kot..nak pekena Teh 3 Layer..:)



ok la uols ..trainner aku dah sound x leh nak memblog...hehehehe..nnt gua sambung balik ok uolss...love uols..:)

So enjoy Your Weekend ok!!..

Tuesday, April 20, 2010

Vacation



..Assalammualaikum...Salam 1Malaysia..

Ops...sorry lambat nak update..bukan apa..2 hari lepas nak update tetapi tiba2 "Blackout" kat opis. Boleh di bayangkan x?. Company yg besar nih leh x ada elektrik..Sadis la..x pe la uols skrg lupakan kisah tu..mari kita sambung pasal my vacation 2 Penang..



Ok la seperti dijanjikan aku akan sambung pasal ke Penang..

[1st Day -090410-]

Kami bertolak dalam kul 11 am dari KL tetapi singgah sebentar di Kuala Kangsar sebab member kami mau amek sijil nikahnyer. Kami pergi seramai 6 org dengan 3 org sekereta..Sambil nak tunggu Pejabat Agama bukak, kami lunch dulu di situ. Pergh layan ikan patin masak tempoyak..walaupun RM 5 seketul..tp layan kan je..nasib baik sedap..



Dalam kul 2.30 ptg kami terus perjalanan ke Penang. Alhamdullilah dalam lebih kurang 5 ptg mcm tu kami sampai di resort kami di Tanjung Bungah. Ok la 2 bilik dengan bilik air semua di dalam bilik, ruang tamu. Kiranya bilik itu cukup la utk kami ber6. 3 org sebilik. Selepas tu kami pegi HRC dan makan seafood pada malamnya. Boleh la layan tp sebenarnyer seafood kat KL pun sama..agaknya kami salah tempat kot. So sapa tau seafood yg best di Penang ek..Tetapi sblm balik, kami pergi tapau makanan dulu..Yg kelakar sampai bilik semua bantai makanan n tidur..hehehe..



[2nd Day -100410-]

Memandangkan semua seperti keletihan so kami sepakat utk Brunch (breakfast+lunch) di "Line Clear" dan selepas makan..shooping jeruk..





Walaupun mengantuk kami pun konon2 nak g la naik Bukit Bendera teapi yang sedihnyer bahawa ia masih di tutup ada kerja2 pembaikan..DAMN..Tetapi utk mengubat kekecewaan kami, kami lepak di "Toy Museum" mmg best sangat..banyak toy yg aku suka..Wajib pergi ok uolss...wajib sesangat..



Selepas dok lepak situ hampir 2 jam kalau x salah kami rasa penat dan balik resort..apa lagi kalau bukan "TIDUR"..tetapi aku je x leh tidur sebab aku je mmg jenis x tidur petang..hehehehe..Malamnya kami lepak di Feringgi layan makanan Pak Arab..dan juga shopping...girls love shopping rite?







[Last Day -110410-]

yeaah..akhirnya kami akan pulang ke KL..tetapi sebelum itu kami pergi melawat Taman Rama2 dan layan makan laksa n rojak buah di tepi pantai..mmg best pun..Mmg g Penang nih..makan..makan dan makan lagi..hehehehehe..so itu je la cite aku di penang..biasa je tetapi agak seronok gak...so tunggu la trip aku seterusnya..di mana ..bila...tunggu..







Kemungkinan aku nak g lepak di Pulau jap..ada idea pulau mana best..jom cuti-cuti malaysia..ok guys..c ya again..CHow Chi Cau..Muaaah2x!!!


Monday, April 19, 2010

Panas oh Panas

19/4/2010

Hari nih hari paling aku rasa "Panas" je..
mana tak nya tiba2 eletrik satu bangunan "DOWN"

So kami semua berkipas la mcm kat bawah nih



Lagi satu dah la lapar..lift x leh guna..aku di Tingkat 10 nih..nak menapak ke bawah..aku akan pk 2/3 kali kecuali kalau nak balik...aku sanggup...:P..Ini yang aku marah sangat...hahahaha..



geraamnyyeee...

Wednesday, April 14, 2010

14/2/2010

Salam..

Maaf saya tidak boleh blog lama2 hari nih ada trainning nanti ada masa saya sambung pasal vacation ke penang ek..semlm lepas lunch terus sibuk ada meeting n kerja..hehehehe...

I will Back..

Monday, April 12, 2010

Vacation @ Penang

13th April 2010

Assalammualaikum semua...

Yeah..trip ke penang is "COMPLETED". walaupun ada beberapa rintangan di hadapi iaitu mencari lokasi tempat yang mahu kunjungi namun have fun gak dah paling best dapat tangkap gambar yang sangat banyak sampai penuh "memory card" tu.tu yg penting...





Trip ke penang ini adalah 3H2M dan penginapan kami di TM Resort, Tanjung Bungah (kata staff TM..hehehe) Ok la apartmentnya ada 2 bilik siap ada toilet dalam bilik masing2. Satu bilik ada katil queen size dan satu lagi 2 single bed. cukup la untuk kami ber6 kan..yang best trip ini all girls masing2 x bawa suami or bf masing. yang single mmg single ler.hehehehe.. Tetapi kepada bukan staff TM boleh gak menginap sini cuma harga mahal sket ler. :).. so mari kita cite pasal 1st day sampai last day di penang..



1st day

Sampai di Penang dalam kul 5 cam tu selepas kami bergerak dari KL jam 11 pg tp kami singgah di Kuala Kangsar sebentar sbb member nak amek sijil nikah dia kan. Sampai je g resort dan kami pun rehat sebentar. Then, kami gerak ke Feringgi n layan lepak di Hard Rock Hotel..Best sangat hotel ini..aku rasa nak bulan mau di sini je..Ataupun bercuti ke sini..JOm!!! Lepas tu kami layan makan seafood di Bayan Baru..best la tepi pantai..then tapau makanan di gurney road..mmg best la..asyik makan je...:)..macam2 kami beli..ada pasembor, char kuey tiaw, laksa (x sedap..terlebih petis)..air buah dan yang paling sedap adalah acar buah...







Ok ek dulu nanti sambung balik..nak g lunch yeaah...Jom!!

Tuesday, April 06, 2010

Fitness First

7th April 2010

Hobi baru?
Yeah aku ada hobi baru iaitu lepakkan diri di Fitness First. Semua nih gara2 biggest loser Asia..tercabar sket lagipun aku pun terfikir juga yang aku kena jaga kesihatan. betul x..lagipun aku target nak kurangkan berat badan dan agar lebih bertenaga supaya tak malas nak g keje n stamina kena kuat....:)






Aku sedar bahawa nak g cuba audition biggest loser sure tak boleh sebab tak cukup berat badan..hehehehe so kena la buat prog biggest loser secara solo.. lagipun just ingat activiti dalam prog tu dan cuba buat....alhamdullilah sekarang nih lepas je balik keje sure aku singgah gym sama ada di Uptown or The Curve..:O) tp so far kat Curve berbaloi sket..ada la sebabnyer..hehehe..mmg aku semangat wajar..rasa skrg kalau x pergi rasa rugi je..so kawan2 kalau nak jumpa aku sila buat appoitment awal2 ek..sebab kalau kat gym sure aku silentkan phone...masa di sana aku dengan dunia aku je..:)








Apa aktiviti aku buat masa kat gym, for sure la layan cordio..tu yg best dilayan..lepas tu ada air free..minum sampai lebam..aku suka fruit tea dia ..mmg sedap..lepas habis bersenam aku pun mandi dan balik..kan seronok..:)





Just want to share that semalam aku cuba prog "Body Balance", mmg seronok sangat sebab sambil xcise lepas tu tenangkan jiwa with meditation song..ni la aku cari selama ini..lebih2 instructor dia mmg best...remind with someone..:P..ada step yg susah sebab kena banyak balancekan diri tetapi berpeluh2 gak la..tp aku seronok..lepas nih nak layan "Yoga" lak..



Lepas tu layan lak "Body Jam"..step dia lebih kepada dance la..jadi hip hop aku semlm..tp berpeluh2 gak la..mmg sangat berbaloi..Tak yah buat cordio tp just menari sampai berpeluh..layan...:)



So far itu la hobi baru aku..kalau nak tau lebih lanjut sila layari
http://www.fitnessfirst.com.my/my/home.asp

Ok geng c ya ..nanti aku update lagi ok..salam...

pssstt..aku blogger sambil dgr lagu Feeling By Morris Albert :)

Thursday, March 04, 2010

5/3/2010

Wah lamanya x berblog kat sini kan..bukan apa..kerana kerja yang x mengizinkan utk blog dan X ADA MOOD sebenarnyer...


Alhamdullilah life aku makin lama makin baik

masih single...apa2 pun enjoy ur life in 2010...x sangka dah masuk bulan march kan..:)