Monday, April 12, 2010

Vacation @ Penang

13th April 2010

Assalammualaikum semua...

Yeah..trip ke penang is "COMPLETED". walaupun ada beberapa rintangan di hadapi iaitu mencari lokasi tempat yang mahu kunjungi namun have fun gak dah paling best dapat tangkap gambar yang sangat banyak sampai penuh "memory card" tu.tu yg penting...





Trip ke penang ini adalah 3H2M dan penginapan kami di TM Resort, Tanjung Bungah (kata staff TM..hehehe) Ok la apartmentnya ada 2 bilik siap ada toilet dalam bilik masing2. Satu bilik ada katil queen size dan satu lagi 2 single bed. cukup la untuk kami ber6 kan..yang best trip ini all girls masing2 x bawa suami or bf masing. yang single mmg single ler.hehehehe.. Tetapi kepada bukan staff TM boleh gak menginap sini cuma harga mahal sket ler. :).. so mari kita cite pasal 1st day sampai last day di penang..



1st day

Sampai di Penang dalam kul 5 cam tu selepas kami bergerak dari KL jam 11 pg tp kami singgah di Kuala Kangsar sebentar sbb member nak amek sijil nikah dia kan. Sampai je g resort dan kami pun rehat sebentar. Then, kami gerak ke Feringgi n layan lepak di Hard Rock Hotel..Best sangat hotel ini..aku rasa nak bulan mau di sini je..Ataupun bercuti ke sini..JOm!!! Lepas tu kami layan makan seafood di Bayan Baru..best la tepi pantai..then tapau makanan di gurney road..mmg best la..asyik makan je...:)..macam2 kami beli..ada pasembor, char kuey tiaw, laksa (x sedap..terlebih petis)..air buah dan yang paling sedap adalah acar buah...







Ok ek dulu nanti sambung balik..nak g lunch yeaah...Jom!!

No comments: