Wednesday, December 21, 2011

What happen in my life in 2011

Assalammualaikum... heloo readers.


Maaf ek tiada mood dan kesempatan untuk menulis..stay tuned,,nanti akan update tentang kehidupan 2011 memandangkan dah nak masuk 2012 kan..






Semoga doaku di makbulkan untuk diijabkabul bersama Mr. F. My love, my sweetheart, my bestfriends, my enemy(sebab kamu suka bertekak dan usik mengusik)..you are my future husband and father to my kids..Insya allah..tolong doakan kan..




So nanti saya akan cerita lebih lanjut..so tungggu.. 

Thursday, September 22, 2011

Nikon D7000

Gadget oh gadget..

Rasa ramai kaki gadget kan..tu la sama dengan aku. Bila cite pasal gadget, teringat pada arwah kawan ku Leez..dia kaki gadget dgn aku. Selalu kami selalu update gadget bersama. Namun semua kenangan. Tolong sampaikan Al-Fatihah kepada Arwah Hazilawati Hashim..

Al-fatihah....

Berbalik kepada cite gadget ni, alhamdullilah akhirnya aku dapat DSLR utk diri aku..apa lagi D7000 la title pun dah cakap ma..hehehe. No emo-emo. Cool bebeh. DSLR ni, aku dah minat sejak aku zaman kolej lagi. Dengan rezeki yang lebih, aku berjaya dapatkan nya. Aku bab photographer ni mmg minat. Sama ada aku amek gambar or digambar gambar. Kiranya hantu bergambar la aku ini.

So far so good penggunaan nya, THANKS kat sifu aku Apex n Mazlan kerana anda memberi semangat kepada ku. Aku still belajar lagi tetapi ia sangat BERBALOI. Kenapa aku pilih NIKON sebab ada nasihat kawan-kawan dan juga sebelum ini compact camera aku pun NIKON tetapi dah rosak. Nanti ada budget aku, nak antar repair x ada la aku nak bawa kamera besar kedepak tu sepanjang masa. Selain daripada itu, aku suka CANON jugak, tetapi my heart more to NIKON. Insya allah nanti aku update gambar.

If uols or kawan2 uols nak pakai photographer, saje nak buat outdoor ke, saje2 ke. ada majlis. nak jadikan aku backup ke, sila hubungi aku ok bebeh..wa sedia membantu tetapi weekend nih gua x leh sangat sebab dah jadi student balik. Jom review dulu photo bawah nih utk gadget baru aku tu.





Pemacam..berminat..nak tahu lebih review sila kunjungi Nikon D7000 untuk maklumat lanjut. Ataupun uols boleh check gak mana tau ada Nikon jenis lain berminat di hati. Lepas dah berminat tu, sila la pergi kedai kamera mana-mana kan. Tetapi aku rasa kedai kat amcorp ini service n harga boleh nego la. Thank u apex ..ko mmg sifu aku. Tetapi aku x pernah g "Menembak" dengan ko. Bila beb? So cari kedai camera ni tau..sila check bawah





Kenapa aku berminat DSLR ni, sebab aku berminat jadi photographer dan alhamdullilah ada kawan-kawan dan family aku sokong or suka gambar aku amek. Kepada yang baru berjinak2 tu..harap pandai la kamu memilih BABY gadget anda sekalian.

So tu je...adios..wasssalam..

Wednesday, September 21, 2011

End of 2010

Assalammualaikum..

Heloo..lama x kunjung sini kan..alhamdullilah kita pun dah hampir penghujung 2011..namun..syukur alhamdullilah 2011 membawa khabar gembira namun ada kesedihan.

Sebelum itu, moh kita imbas my life in end of 2010.

October 2010

Sibuk dengan open house,  yelah bulan raya. Ada juga mendirikan rumah tangga waktu raya ini. Tahniah..dah nak anniversary 1st kan..tul x kawan-kawan. Happy Anniversary tu uols..dan juga nak berapa tahun punya anniversary okeh...Tetapi berita paling sedih..aku dah clash dgn Mr. Aswadie..tetapi temui cinta di 2011..nanti ek saya cerita..hehehehe



November 2010

Tiada yang menarik cuma annual dinner company aku..GLAM Night katanya..glam ke uolss?..Glam sangat..ko ada. Rasanya ini je la aku nak seksi meksi sebab tahun nih tidak boleh uols..kenapa?..tunggu review utk 2011 okeh.

December 2010

Cuti sekolah datang lagi, so bawa anak-anak buah ku ke langkawi. Ya ampun, first time aku drive lak tu. Apa2 pun tu cabaran buat ku. Memang seronok dapat berehat di Langkawi. Apa-apa pun penamant 2010 ku memang seronok bercuti dengan family ku. 





Itu je la penamat cerita tahun 2010..So Welcome 2011....:)