Sunday, March 17, 2013

Leone Lewis - Run

Salam Readers,


Well, what is your favorite song currently. Sejak semlm, ada suatu lagu bermain di kepala ku. FOr me, it more motivation for myself. However thanks to my super buddy Azrul who send this song at FB. I really appreciated it. Lets karok! Rindu betul dengan karok dgn ko, leh amek video hang lagi. Jangan marah ek. Gurau2 je. :)

So guys enjoy the song. I hope you also will like it same like us. 


I'll sing it one last time for you
Then we really have to go
You've been the only thing that's right
In all I've done

And I can barely look at you
But every single time I do
I know we'll make it anywhere
Away from here

Light up, light up
As if you have a choice
Even if you cannot hear my voice
I'll be right beside you, dear

Louder, louder
And we'll run for our lives
I can hardly speak, I understand
Why you can't raise your voice to say

To think I might not see those eyes
Makes it so hard not to cry
And as we say our long goodbyes
I nearly do

Light up, light up
As if you have a choice
Even if you cannot hear my voice
I'll be right beside you, dear

Louder, louder
And we'll run for our lives
I can hardly speak, I understand
Why you can't raise your voice to say

Light up, light up
As if you have a choice
Even if you cannot hear my voice
I'll be right beside you, dear

Louder, louder
And we'll run for our lives
I can hardly speak, I understand
Why you can't raise your voice to say

Nak layan video? then click on link as below:


Saturday, March 16, 2013

Ex BF aka Tunang

Assalammualaikum dan Salam 1 Malaysia.

Nice topik kan. Majoriti daripada kita sure ada ex pasangan kan tidak kira la BF, Tunang or Suami. Tetapi ada x antara kita pernah rasa teringat ataupun rindu pada mereka. Sila like jika ada. Nak angkat tangan sure x nampak kan.  


Well, if you notice saya ada cakap pasal nak berkahwin pada tahun lepas. Itu semua POYO! sahaja. Jika di takdirkan dan disuratkan di dalam diary kehidupan saya bahawa Mr. F bukan jodoh saya maka bukan DIA. Sebab itu, majlis itu tiada. Maafkan saya teman-teman sebab tidak dpt makan nasi minyak tahun lepas. Tadah tangan dan doakan saya berjumpa my Mr. Right this year. Amin.


Sapa yang tak nak kahwin kan. Sure semua nak, lagipun itu kan tuntutan agama. Ops!, lengkap ke diri aku dengan bab-bab agama ni. In sya allah. Ye, saya memang dah lama rasa nak kahwin sejak 23 tahun yang dulu tetapi sampai la ni 32tahun 6 bulan still maintai. Tetapi den bangga semlm ada orang cakap umur den 29 tahun. TQ! Rasa awet muda sangat. Apa petuanya, nanti ek.

Back to topic, saya memang tering kat kan dia. Sebab dia banyak ajar saya erti kehidupan di awal 30an ini. Saya tidak salahkan dia 100% sebab saya tau saya ada salah. Saya tahu ada sebab mengapa ini terjadi. Saya cuma harap dia tidak buat perangai sama itu dengan perempuan lain. Alhamdullilah, saya dapat tahu dia dah nak kahwin. Good!. Amin!


Sedih?. Mungkin tidak. Padahal menangis semalam dalam kereta. Saya menangis bukan apa, bila tekenangkan ayat2 yang cukup pedih yang dia katakan. Itu lah setiapa kebaikan kita, sure ada kelemahan sama ada kita sedar ataupun tidak.  Cukup pedih kalau nak diikutkan tetapi kenangan terindah bersama dengannya selama 2 tahun itu, kdg2 buat kita terpikir macam-macam.
Alhamdulillah saya dah lama move on, Now ready for my soulmate. Usaha dan doa itu paling penting. Saya akan menanti mu wahai abang ku bakal suami ku. Jiwang?. Of course, hati saya lembut. 





Kepada Mr. F,


i maafkan you dan i harap you berbahagia dengan bakal isteri you. Tp ingat apa sahaja janji tu tunaikan dulu, sebelum di ikat. padahal dah pun. I marah?. yes, tp buat apa nak marah, setan lagi suka. I akan kuatkan semangat I dan i akan ingat what you have say to me. Maafkan I because i cannot be your future wife. We not meant to be even we have try. Your promises to me is just POYO!. Our journey ended but my new journey have begun. Take care.


Tidak perlu la nyatakan apa sebab utama. Biarkan la ia menjadi rahsia. Kalau nak tahu, calling calling I. Ok la semua, sila comment if anda merasainya juga. 





Salam.

17th March 2013, 1.45am




Sejarah 2012 :)

Assalammualaikum,


Hi! Sorry lama menyepi, kerana terlalu khayal dengan dunia di luar sehingga lupa kepada rumah ku di sini. Macam mana pun 2012 ada banyak kenangan pahit daripada manis yang berlaku. Impian ku untuk menjadi WIFE tidak menjadi kenyataan. Sila lihat posting sebelum ini mengenai idaman perkahwinan ku. Sedihnya. ..
Apa orang kata jodoh tidak kesampaian. Tidak mengapa la, mungkin ada hikmah di sebalik yang berlaku ini.Biarlah ia menjadi rahsia. Perpisahan dengan nya memang buat aku sedih tapi alhamdullilah sekarang aku dah cukup kuat dan siap sedia untuk menerima orang baru mungkin jodoh ku. So mari kita cerita benda lain. X best pun cerita ini. 


Walaupun saya di dalam kesedihan tetapi kawan-kawan saya banyak membantu. Terutama daripada program training yang aku sertai di pejabat ku. Daripada situ, aku dapat mengenali sahabat yang buat aku gembira dan ada waktu aku down. Thanks korang sebab sudi jadi sahabat aku. Korang tau siapa diri korang.
Now, tiada apa nak cite biarkan dia menjadi sejarah dan semoga 2013 ini menjadi tahun yang mengembirakan ku. In sya allah. Nanti saya cite pasal azam saya okeh. Bye 2012..Hai 2013, be nice okeh. 


Enjoy the best picture of the end of year:




Tidak akan lupa kenangan paling indah sepanjang bekerja di sini. Segala tunjuk ajar akan di kenang sampai bila2. Even ku kecundang di pertengahan jalan namun ku tetap terus berjuang di luar. Semoga persahabatan yang dibina adalah untuk selamanya. Terima kasih di atas tunjuk ajar semua panel. In sya allah saya akan menggunakan sebaik mungkin. 

Pandanglah ke hadapan tetapi jangan lupa lihat ke bawah. 

Sekian, terima kasih.


 

Wednesday, March 13, 2013

10 Items You cant Live Without


10 Items You Cant Live Without

1. Blackberry

Nowadays, blackberry ke, Iphone ke atau apa je gadget idaman kalbu semua orang akan menjadi benda yang x boleh tertinggal. Bagi aku, BB nih adalah alat aku communicate dgn kawan-kawan, family members dengan lebih dekat. Selain itu, mudah je nak update or schedule jadual.

2. Nokia E71

My second handphone yang menjadi kesayangan ku sampai bila sebab dia la handphone yg pertama aku boleh surf internet di mana sahaja asalkan ada WIFI. hehehe. Tetapi selalunya telefon ini macam di anak tirikan. Sorry dear. 

3. Wallet

Kalau x bawa, kes naya sebab semua dokumen, IC, kad bank, duit ku, apa lagi ek maklumat yang penting semua di perlukan.

4. SAMSUNG NOTE

Yes my new gadget kesayangan ku yang baru beli last year masa bulan puasa. Terbaik, aku leh melukis, mengeditkan picture. update gambar-gambar menarik. Segalanya buat saya rasa ia gadget terbaik buat masa ini. Tidak perlu bawa kamera Nikon aku ke mana.Selain itu, aku leh main games fav ku. Apps pun download free je. 

5. Minyak Wangi

Jika anda wanita kan, sure ini benda wajib yang anda mahu bawa. Tidak boleh tanpanya sebab ia beri keyakinan buat kita kan. Betul x?

6. Make up

Ini salah satu barang wajib okeh, yelah mana tau client ke ataupun nak g dating or mengusha seseorang kan sure barang make up ini diperlukan. Salah satu buat wanita sangat yakin okeh. kan kan.

7. Kunci kereta & Rumah

Kalau x ada kunci kereta cam ner nak jalan sana sini.. 

8. Candy

Isk aku sekarang nih tidak boleh tanpa nya. Kalau di dalam jem or tgh drive benda ini wajib buat hilang bosan or mengantuk. 

9. Nikon N7100

Yes this is my baby forever n ever. I love photo shot. Cannot live without him but tgk mood ler, agak-agak rasa ringan untuk membawa nyer. Tetapi impian ku menjadi kenyataan, sejak awal 20an lagi impikan DSLR. Alhamdullilah dapat gak sejak 3 tahun lepas. :)

10. MAC book Pro

Kerana aku student multimedia, Mac Book Pro ini sangat membantu untuk belajar aku. Kalau ikutkan hati beli je laptop biasa. Tetapi yelah kan benda ini bgs. Cuba la lawat mana2 kedai Apple untuk saksikan diri