Monday, December 23, 2013

BETO KUSYAIRY

Assalammualaikum and very good morning,



Alhamdullilah hujan di luar tu. So before g kerja, rasa nak tulis something kat my home sweet home ini. Actually, nak dekat dengan new year ini, ada la ter "flash back" old memories. Sejak semlm, teringat-ingat, biasa la, semua itu tetap dalam ingatan dah menjadi sejarah buat kita. I believe semua di sini akan merasainya. How we handle it, nak nangis ke, nak gelak ke depends what kind of memory kita rasainya. Semalam just a normal la no nangis no gelak2, just a great smile je. :) 
Well the main point is bukan pasal ini pun, nanti la when i ready to write it, i will!. In sya allah sanggup ke nak ingat kenangan silam?. hahahahhaha. Ok, sekarang every morning or before sleep, pasti aku akan layan youtube tengok lakonan Betto woit salah la BETO KUSYAIRY. For me lakonan dia banyak motivation la, yeap mmg la dia ikut dialog tetapi cara penyampaian dia sampai la. Maklumlah i dont have my other half so kena la cari motivation sendiri. hehehe. Every time lakonan dia je, sure hidup, waktu dia jadi nakal, innocent, alim, ganas or whatever la I LIKE. Actually I dah lama suka dia sejak dia jadi ALONG tu. Gila x suka. Yes i support local act. HIDUP ALONG..OPS MALAYSIA!!!!. X sangka lak bila besar still suka dia walaupun dia x pakai maskot along tu. Alhamdullilah dia dah jumpa jodoh dia and she so lucky have him and they meant to be aku x jeles ok aku happy je. serious. I akan support dia sampai bila-bila. He a good actor selain abang aaron aziz. Dia Singaporean. Ini Malaysia nyer, so pandai kan i pilih setiap negara ada IDOLA or sumber inspirasi utk kita teruskan hidup. I suka suara dia cam unik di dengar. You go Beto!. He different, that what i can say. The act is like natural, mcm tu la dia. But i believe perangai dia dengan I lebih kurang. Kata sebaya 80an but we still Young!. I hope i can meet him and tatau la apa jadi. Tunggu je la. Kalau dia baca blog ini, please please i nak jumpa n jadi kawan you. And serius ni. x main2 der..hehehe


Semalam, someone cakap I macam ini bunyinya "taste you dasat2 sume..kekekeke" . Why?. Because i cakap i suka Beto and Aaron. Heloo sah2 laki orang, sure x dapat. Janji mereka buat I happy. Yelah aku ini pun suka mereka sebagai peminat je tapi x ada la melampau imganisi aku. Ada sebab mengapa aku suka depa. Orait. Like what i say as my sumber inspirasi. Everyone have their own inspirer right?. Tell me if i'm wrong. Kadang-kadang manusia lain akan menjadi kita lebih kuat maju ke depan. Sebab tu I kena layan cite betto, abang aaron .Baru semangat sket. Apa-apa pun If i dapat my soulmate like both of them. I think i the lucky person in the world. OPs.. Doakan tau. Nanti la I tulis what i like about guy..banyak nya aku nak tulis. tu la malas nak check rumah ini lagi. Padan muka ko. Thank you so much. 
Apa pun I doakan mereka berbahagia bersama keluarga tersayang dan hasilkan karya yang terbaik untuk kita. Siapa lagi nak sokong mereka jika bukan kita rakyat malaysia amnya dan melayu khasnya. Eh. Jap. Lupaa..semalam budak Opis  aku ingat aku dah GILA sebab Beto tetapi mereka tatau apa sebab aku layan Beto sekarang macam makanan Jepun Betto tu lak bunyinya. hehehe sorry Beto.Lagipun Betto mmg favorite aku terutama di KLCC. G la try. Sebab someone tu la aku kembali kepada Beto. ops kembali minat la. Aduhai. Character mereka sama, kadang2 lakonan beto tu sama je dengan someone tu. Dia je tatau. hehehe. When i ready to tell about someone you. In sya allah it will. Biasa la bukan semua perkara kita boleh share. Ada yang hanya simpan di hati. Some one tu boleh la di jadikan sumber inspirasi tetapi dia bukan artis. X moh la kalau dia glamer, ssh nak layan perangai dia nanti. But he close with me, cuma ada sebab kadang-kadang I x nak contact dia sangat. Ada sebab. But thank to you buat I layan Beto balik serius mcm bunyi makanan, lapar ok.


Ok guy, i need to go. Nak g kerja, in sya allah, nanti I post summary of 2013 before end of year. Esok papa clause nak datang kasi hadiah. Are u Ready.? Bye wassalam.

Kalau korang x kenal beto tu sapa, hah bawah ni la dia. Gila korang x kenal, hebak kot lakonan dia. :)



No comments: