Tuesday, December 24, 2013

Ignore , block or doing nothing

Hey mood menulis datang lagi. I not sure if ada pembaca or not, but I nak share what i feel now. Sorry if you think this is annoying or what. Blog aku sesuka hati hatu aku la. terkasar lak..sorry. I still di opis menunggu my bro pick up me. Oh my baby still kat bengkel. Hope he will get well soon. Call bengkel x pick up dan bro said the shop have closed. Maybe chritsmas eve. However. Selamat Hari Natal to all friends yang celebrate ek.
About the topic, you all pernah rasa x kena block dengan sesorang kat laman sosial or application. What you feel?. I senang je if ada valid reason, be respect maybe dengan cara itu dia akan lebih comfortable. Yang i paling pantang without reason. Hello ko dah kenapa?. Ok if because me?. Im sorry I know im annoying something i predictable. Serius. My family and my bff know about me. Why? Yes because sejarah hidup I. I nampak cool di luar di dalam hanya ALLAH SWT yang tahu. I prefer people block me with explanation, yes we always learn about life from somebody else. So kalau kita buat salah, kita tau dan cuba baiki kan diri. I paling x suka tau! Tetapi sapalah kita untuk menghukum nya. just say THANK YOU SEBAB BLOCK AKU!!! Aku jarang nak block orang kecuali kalau dia SPAM dan punyai niat yang x elok. x salah kan. 


Please ek kalau anda rasa dia annoying atau menyampah sangat dan rasa nak unfriend dengan kawan korang, please explain dan beritau reason. Block la lepas tu. Better daripada orang tu terkapai-kapai tatau salah apa. Tertanya-tanya.Apa orang cakap apa2 bawa berbincang kan. 

Hilang seorang kawan bukan hilang semua kawan. Tetapi biarlah kita berbaik sesama sendiri. Jika masalah bawa berbincang tau. Jangan ignore orang tanpa sebab. Tak baik tau!. Nak block, block je semua. Jangan satu-satu nak block. Sakit hati. Aku x emo just tulis je. Tulisan x sama apa kita rasa.  



No comments: