Tuesday, August 26, 2008

[Pesta Malam Indonesia] ~160808~


Ok geng, sorry lambat update. bukan apa, biasa la sibuk with my own life setelah penat ikut Samsons 1 weeks.

Well PMI 2?..So-So la, bukan apa..aku rasa PMI yg mula2 dulu best sebab ada band otai2 kan. Ini cuma ada Slank.

Back to story, masa aku dok cari parking, Dewi2 tgh perform, aduhai terus nak hujan (sorry tak kutuk tapi kenyataan..hehehehe)..masa tu kira dekat nak kul 4 petang. Sebelum OTW, aku dah call Bams tanya kul berapa perform..dia cakap dah Sampai dan maybe dalam 4 ptg ke atas. Lagipun diorang kena perform awal sebab Bams nak balik Jakarta kul 7 petang hari tu gak. nasib baik ngam2 time kitaorg sampai..

Amin..

Tapi penat la dok beratur masa nak masuk..sekuriti kuat (Cayalah)..Cari port baik..masa masuk je ya rabbiii..tak ramai orang.,.tatau pesal la...tapi janji aku bleh enjoy tapi mamat2 indonesia ramai banget seh..
Aku masa tu g dengan Sham, Puteri, Leez, Ana dan sepupu aku (sampai lambat)..lepas tu jumpa Qayuum dan kawan dia..

Yang best masa Samsons perform, masa tgh2 kan, hujan turun..tapi tak la lebat mana. Nak kata Bams nyanyi tak sedap..ok je suara dia..agaknyer nak feel lagu diorang kan hujan turun. Dulu pun masa konsert tahun lepas di Kl Sentral pun hujan. Tapi aku tetap berdiri dalam hujan tu tanpa payung (x boleh bawa masuk..huhuhuhu). Aku rasa bangga tengok "MY HEART" perform. Serius, tuhan je tahu. Biarlah hujan, ku rela basah kerana Samsons. Biarlah orang cakap gila tapi bagi aku mereka selalu buat aku happy saat aku duka. :)

Lepas Samsons, S07 dan aku respect dengan Duta sebab pandai layan crowd. Diorang sanggup berenti dan suruh yg lain damai. Biasa la enjoy2 tu ada lak nak gaduh. Bosan deh. Tapi aku mmg tabik ssppprrriingg kat S07..masih bertenaga..Masa ni nampak Joe..so dia ajak menari tapi den segan sebab apa ek..tatau..poyo je...

Lepas tu Ungu take lead..perghh..layan la sebab Pasha nyanyi lagu melayu kita..phewwwitt..jatuh cinta lak..tapi masa Ungu ni aku kena jemput Wani kat luar..penat nak tunggu siap ada mamat mana nak tag masuk dlm..sorry..we all nak layan lagi ok..FINE...
Tapi kesian masa Ungu ni kena stop sebab ada masalah teknikal..kesian depa..tak pe kami setia menunggu..

Yg best Peter Pan la..lama tak layan lagu diorang. Tapi sayang Ariel tanggal baju..kenapa??..whyy??..tapi tak pe body dia leh tahan la..dari org tu..muhahahaha..Aku rasa dia sedih sebab lepas nih nama Peter Pan tekubur dan ada nama lain. Tapi beringat la ini Malaysia..ada undang2..hope benda ini settle kan..Aku pun fhm mengapa dan sayu je dia berulang kali cakap tunggu nama baru dari mereka..

Lepas diorang ada Slank tapi aku blah awal sebab dah penat lagipun tak nak la Slankers ramai sangat..takut seh..Tapi so far aku agak puas hati la dengan semua

Apa2 pun thanks to

  • Dewi-Dewi
  • Samsons
  • Sheila on 7
  • Ungu
  • Peter pan
  • Slank
Kerana sudi datang hiburkan kami di Malaysia..So guys tunggu Pesta Malam Indonesia 3 sebab ada kejutan dan lagi gempak..g rasa la..

nak tengok gambar, layan aku nyer facebook ataupun nanti ada masa aku letak di fotopages aku iaitu http://djsuria.fotopages.com

Ok daaaaaaaaaa

270808
1.11 a.m






Samsons In Da House



-Bams-



-Irfan-



-Erik-



-Konde-



-Aldri-


2 comments:

zeti said...

meriahnye sue
ko mmg minat giler kan ngan diaorg ni :) ehehe..

Anonymous said...

aku bukan gilakan diorang tapi aku nih kawan diorang aka aku bekerja dengan diorang!

[djsuria]